Image Alt

Over ons

charmantste winkelstraat van Aalst

Georges & Madeleine

Wie bij Georges&Madeleine verblijft, komt terecht bij de oerouders van de charmantste winkelstraat van Aalst. Georges Kiekens (°1905) en Madeleine De Backer (°1906), de grootouders van gastheer Philippe, namen hun intrede in de Molenstraat in 1958.

Georges werkte bij de elektriciteitsfabriek en stond mee aan de wieg van de Interstoom, in Aalst gekend als de ‘Intervapeur’. Maar hij was ook de steun en toeverlaat van de ondernemende Madeleine. Ze runde enkele succesvolle horecazaken tot ze – als dochter van een kleermaker – tijdens Wereldoorlog II een stoffenwinkel begon.

Die stoffenwinkel groeide onder impuls van zoon en meester kleermaker Paul uit tot een atelier en gerenommeerde klerenwinkel. Specialiteit van het huis: herenkledij op maat en dames regenjassen. (Klein)zoon Philippe trad in de voetsporen van zijn vader en sloot in 2008 de deuren van hun kledingwinkel.

Samen met zijn vrouw Francine transformeerde Philippe het pand van Georges&Madeleine tot 4 luxueuze gastenkamers in hartje stad.

Het grootste deel van mijn leven woon ik al in de Molenstraat en dat heb ik te danken aan Georges&Madeleine. Het was dan ook een no brainer om ons nieuwe avontuur naar hen te vernoemen. De namen van de kamers verwijzen naar het stoffenverleden van mijn grootmoeder, vader en mezelf en de wellness houdt de herinnering aan grootvader altijd levendig.

You don't have permission to register